Fórum hozzászólások - „…az alkoholprobléma, továbbá más viselkedési függőségek…” Tervezet – Újszerűség, célkitűzések 19.o.

1. NDI 2011. aug. 30. - 19:17
„Mielőbb szülessen nemzeti stratégia és program a lelki egészség fejlesztéséről és előmozdításáról, az alkoholprobléma, továbbá más viselkedési függőségek megelőzéséről és kezeléséről. Történjék meg ezek drogstratégiával való összehangolása.”
Tervezet – Újszerűség, célkitűzések 19.o.
2. Dr. Gonosz 2011. aug. 30. - 20:08
Tiltsák be az alkoholt is!
Képmutató szarok.
3. Peti 2011. aug. 30. - 20:47
A viselkedési függőséget komolyan veszik remélem. A televízió hipnotikus és tudatromboló ezen felül erősen függőséget okozó dolog. Viselkedési függőséget okoz. Szerintetek tesznek ellene valamit?
4. yyx 2011. aug. 30. - 21:40
Bortonbe az osszes sorozatfuggovel!
5. Honpolgár 2011. aug. 30. - 22:09
Soha többé Lotto Keno és a többi x elgetős kapargatós nyomkodós sztori.
Halál a szerencsjáték ZRT re :DDDDD
Taroljuk le a likőrgyárakat és az összes borvidéket is.
Vágjuk ki a dohányültetvényeket
Ja bocs hiszen ezek zsét hoznak a kasszába ......
Magyarország választott
Majd a kétharmad megmondja hogyan is lesz
Gyönyörűek vagyunk.

6. Siphersh 2011. aug. 31. - 09:55
Az alkohol egy tömeggyilkos keménydrog. Olyan erős függőséget okoz, hogy a megvonás halált okozhat, évente belehal több tízezer magyar, a gyilkosságok nagyrészét alkohol hatása alatt követik el, főszereplő a közúti balesetekben és a családon belüli erőszakban.

Úgy működik, mint a többi keménydrog. Sem a testi-lelki egészség, sem a közösségi együttélés szintjén nem különül el az illegális drogok témájától.

Nem összehangolni, hanem INTEGRÁLNI kell a drogstratégiával az alkoholstratégiát. Milyen drogstratégia az, ami pont a droghelyzet legsúlyosabb területeit figyelmen kívül hagyja?

És stratégiai célnak kell lennie a törvények alkotmányossági összhangja is: a büntetőjogi szükségesség és arányosság alkotmányossági követelménye megkívánja, hogy a következményeikben eltérő drogokat arányosan szankcionálja a törvény.
7. Sors-isten 2011. szept. 01. - 07:16
13 halott az utakon 3 nap alatt aminek 51%-a az alkohol miatt következett be. Közben borkultúra műsort nyomtok a közszolgálatin? Hallott valaki fu hatasa alatt ekovetett buncselekmenyrol? En sem. Bortonbe veluk mert a fidesz palinkazik? Tobb mint ezer ember hal meg az utakon evente kozben iden nem volt illegalis drog altali tuladagolasos halaleset? Ha hisz istenben a fidesz akkor ez a tilto torveny nem marad buntetlenul .
8. Sors-isten 2011. szept. 01. - 07:22
Beszedi rajtatok. Ahogyan ismerem lattam nehany drog ellen kuzdo elvakullt barmot egyiknek a fiat vette el egy pentek hajnalban az alkohol-auto kombo. A masiknak aki halallal buntetne a fuvet a motorja vagta le a labat. Ezek is azt hittek hogy a szesz jo es a fu rossz. Tevedtek de keson vallottak be maguknak
9. eh 2011. szept. 01. - 15:40
Én függők az államtól, ezért kezeljenek ki belőle. De gyorsan.
10. bonafide 2011. szept. 01. - 15:41
Hehe, nem ver Isten bottal! :oD
11. Balázs 2011. szept. 01. - 18:51
Az egyik legnagyobb képmutatás és önámítás az alkoholt promótálni államilag, engedélyezni az otthoni előállítást, FESZTIVÁLT rendezni neki, miközben meggyőződésből elhiszik, hogy az emberek tudják kezelni (akkor miért van Magyarország 10%nak minimum alkohol problémája).
És mivel egy undorító kemény drogot használ az ország ami depressziót és sorolhatnám milyen tüneteket okoz, ezekből a problémákból kiindulva tilt be egy egészséges és nagyrészt ártalmatlan növényt.
Az országunk irányítóinak ideje lenne letennie azt a poharat és észbe kapni.
12. társadalmi zombi 2011. szept. 01. - 22:20
Miért szeretitek a függőség szót ennyire? El olvastátok már a jelentését? És meg néztétek a szinonímáit?

Hogyha adófizetési és munka függőségem lenne, akkor tuti nem panaszkodna senki! Ha meg olyan gyerekek nevelési függőségem lenne akik fogyasztási és gazdasági fejlődés támogatási függőségük lenne akkor már egyenesen kitüntetnének!

Olyan feke és fehér amit itt elő adnak, hogy még árnyalatokat se vélek felfedezni!
13. társadalmi zombi 2011. szept. 01. - 22:21
Már olyan ideges vagyok, hogy az utolsó három kommentemben majdnem annyi a helyesírási hiba és az értelmetlen mondat mint itt a képmutatás! :D
14. Egy Drogos Misi 2011. szept. 04. - 11:18
A fenntartó kezelés csak egyfajta okból jó, hogy vissza szorítják a bűnözést és, hogy a függő személy elvonási tüneteit megszüntessék. De a függőség ezzel nem tűnik el hanem átvált gyógyszerekre, sőt még erősebb lesz a függőség és gyorsabb leépüléshez vezet. Szerintem a felépüléshez rehabilitációs otthon lehet a legjobb döntés. mert ott a beteg gyógyulásáért küzdenek, közösen a dolgozók és a függő személyek. Mert ott megkapnak minden olyan segítséget ami ahhoz kell, hogy magát a függőséget szüntessék meg.

15. MZ 2011. szept. 04. - 13:36
Rengeteg volt az alkoholista a múltban és a jelenben is. a legalizálásnak talán annyi előnye lehetne, hogy csak olyan anyagokat dobnának piacra amiknek ismertebbek a hosszú távú hatásai és az államnak több lenne a bevétele.
16. z5olt 2011. szept. 15. - 20:49
Ha merlegre teszem az alkohol es a "fu" fogyaszto ismeroseim szamat, akkor jol lathato hogy az alkohol oldalon fogynak az emberek :(
35 ev alatt 4 ismerosom/rokonom halt meg alkohol miatt. Fu miatt egy sem. Kemeny drog miatt 1 halt meg. Mernok letemre az adatokra tamaszkodva, nem nehez levonni a kovetkeztetest.

Viszont a legalizalas gazdasagilag eleinte valoszinuleg minuszos lenne. Ha jol tudom olyan allamokban ahol legalizaltak, ott az alkoholfogyasztas es a dohanyfogyasztas is csokkent, ami ugye nagyon nagy ado kieses. A "tulelok" nyugdijanak fizeteserol nem is beszelve. Szoval mernok szemmel nezve, ezert illegalis.

A televizio fuggoseg is hasznos az allamnak, ugyanis kelloen butitott allapotban tartjak a tv-nezoket. A median keresztul a legkonnyebb a tomegeket manipulalni. Az internet kicsit mas, mert ott sok-sok forras lehet. Bar a "cenzura" ott is megjelenhet, mint ahogy lattunk is megvaltozni cikkeket 15 perc utan.

Amugy nem csak a mi hazankban vannak meg ezek a dolgok.
17. Ujváry István 2011. szept. 19. - 11:19
Megjegyzéseim a DS „alkoholproblémával” foglalkozó részeihez

Az „alkohol–drog–kábítószer” problémája – eltekintve az elnevezésbeli különbségektől – kortól és életviteltől függetlenül a társadalom szinte minden rétegét érinti közvetlenül (család, munkahely, közúti balesetek) vagy közvetve (egészségügyi ellátás). Véleményem szerint az „alkoholprobléma” – és a dohányzás is – differenciáltan, az elmúlt 50-100 év során kialakult helyzet sajátosságainak figyelembe vételével kezelendő. Másfajta stratégiára és munkatervre, ezen belül is eltérő megelőzési és kezelési módszerekre van szükség. Ezt nemcsak hagyományok és a fogyasztás mértéke indokolja, hanem gazdasági okok is (pl. termelői lobbiérdekek, a hatékony kezelés szinte felbecsülhetetlen anyagi terhei).
Kedvenc hasonlatommal élve: mások a teendők folyamszabályozáskor, és mások árvíz esetén. E tekintetben tanulságosak az eddigi "alkoholprohibíciós" - amúgy nemes szándékú - kísérletek kudarcai is.

U_I